Cili api ni sememangnya sangat sedap dimakan begitu sahaja..sedappp!!!
Bahan-bahan ;
1kg lala
10 biji cili api (dipotong halus-halus)
2 batang serai (dititik)
5 biji bawang putih (ditumbuk halus)
3 sudu besar sos cili
1 sudu besar sos tomato
sedikit sos tiram
Minyak untuk menumis serta garam&gula sebagai penambah perasa
Cara -cara ;
- Tumis bawang putih
- Masukkan cili api yang diracik halus-halus
- Tumis sehingga sedikit garing
- Masukkan serai
- Masukkan Sos Cili, sos tomato & sos tiram
- Masukkan lala yang sudah dibersihkan
- Gaul bagi rata, masukkan sedikit air
- Masukkan bahan perasa, apabila kuah pekat, bolehlah diangkat.
Selamat mencuba, tak Mo cuba, tengOk je Pon BoleY :)
No comments:
Post a Comment