cucur labu amat sesuai dijadikan menu makan petang, kali ni zue mencuba membuat cucur labu tanpa merebusnya terlebih dahulu, ternyata, cara ini lebih mudah dan menyedapkan
Bahan-bahan
1. 400 gm labu
2. 3 cawan tepung gandum
3. Gula (mengikut citarasa masing2, kalau inginkan manis lebihkan gula)
4. sedikit air untuk proses mengandun adunan cucur tersebut
Cara-cara;
1. Buang kulit labu, dan basuh terlebih dahulu, toskan , potong labu secara dadu kecil
2. Masukkan tepung, labu ke dalam 1 bekas adunan
3. Gaul sehingga sebati dan masukkan gula
4. Masukkan air , jangan terlalu banyak nanti adunan menjadi cair
5. Panaskan minyak , dan bolehkan mulakan proses menggoreng,
6. apabila sudah kekuningan bolehlah diangkat dan dihidangkan.
No comments:
Post a Comment